svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Rumā mērcētie augļi

Vajadzēs: litra burku ar cieši uzgriežamu vāku; ap 500 g augļu (man patīk, kad ir sarkan-dzelteni un blīvi: persiki, aprikozes, ķirši, zemenes, dzērvenes, ananāsi), 50-70 ml ruma (vai brendija vai kāda cita stiprā alkohola ar labu garšu un smaržu). Nevajadzētu šajā receptē utilizēt kaut kādus apšaubāmus izstrādājumus, labāk nopirkt 50 ml pudelīti ar kaut ko labu.
Gatavošana: augļus jau iepriekš rūpīgi nomazgāt un nožāvēt (nu, tos kas prkti tirgū, nav bio, ir ar sīrupu un tml.), sasmalcināt vēlamajā lielumā, bērt burkā. Pārliet ar alkoholu, likt tumšā vietā. Es reizi nedēļā burku apgāžu otrādi.
Izmantošana: var ēst tāpat, ar karoti. Ļoti garšīgi, smaržīgi un sildoši:). Likt pie tējas, likt pie jebkuriem desertiem/konditorejas izstrādājumiem, kas paredzēti pieaugušajiem. Likt mazās burciņās un dāvināt.
Var mierīgi stāvēt daudzus mēnešus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru