svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Reičela Alena un viņas kekss

man ir jauna grāmata- jau dažus mēnešus, taču līdz šim biju to tikai šķirstījusi. Laba grāmata, ļoti saprotama, draudzīga un minimums sastāvdaļu, kas nav piejamas mūsu apstākļos. Reičela Alena pati ir ļoti simpātiska un grāmata ir radīta tiem, kam patīk Olivers un Co.
Un tad pienāca brīdis pirmai receptei no grāmatas.
Reičelas Alenas kekss
















Vajag:
125 g žāvētu augļu
75 ml apelsīna liķiera, ruma vai brendija
200 g mīksta sviesta
150 g pūdercukura
1 ĒK eļļas
3 olas
250 g izsijātu miltu
1 TK cepamā ulvera
šķipsna sāls
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
1. Krāsni uzkarsēt līdz 180 C. Izklāt 20 cm diametra formu (man- 23 cm, bet gredzenveida) ar papīru, pārziest ar sviestu.
2. *Ielikt katliņā augļus un alkoholu, vārīt dažas sekundes, atdzesēt. (*es šo posmu izlaidu, paņēmu 200 g izmērcēto rumā augļu)
3. Sakult sviestu ar pūderukuru un eļļu, pa vienai piekult olas. Akurāti pievienot miltus, sāli, cepamo pulveru, pielikt augļus un liķieri no katliņa.
4. Likt veidnē, cept 50 min (ja par agru kļūst pēc izskata gatavs- pārklāt ar foliju). Nedaudz atdzesēt veidnē, tad izņemt un atdzesēt uz restes.
Iespaidi: tas gadījums, kad ļoti vienkāršas un ātras darbības un vienkāršas sastāvdaļas dod izcilu efektu. Viens no labākajiem keksiem, kurus esmu cepusi. Bērniem, protams, nederēs, taču pieaugušajiem pie tējas- ideāls. Alena grāmatā raksta- labākais keksā ir tas, ka sastāvdaļas labi iet kopā. Un tā tas ir, bez šaubām.
Nav diētisks, taču ir liels un apēst vairumā to nevar. Pašlaik tam ir trešā diena un kļuvis tikai labāks.






1 komentārs:

  1. Ooo, par tadu Reichelu Alenu nebiju dzirdejusi. Interesanti.
    Ieva

    AtbildētDzēst